Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z maślaną, chrupiącą kruszonką i wyśmienicie mazistą masą serową. Wspaniały aromat nadają ziarenka wanilii i truskawki pojawiające się w niektórych kęsach.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13970
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15734
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6381
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13970
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15734
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6381
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 180°C. Okrągłą foremkę o średnicy ok. 24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, boki posmarować masłem i posypać odrobiną kaszy manny. Rozetrzeć palcami składniki na kruszonkę. 2/3 rozsypać na dnie foremki. Docisnąć równą warstwą do dna foremki. Pozostałą część kruszonki wstawić do lodówki. Foremkę ze spodem sernika wstawić do piekarnika i piec przez 13 minut. Wyjąć i zostawić do lekkiego przestygnięcia. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 160°C. Składniki na masę wymieszać dokładnie mikserem lub trzepaczką. Wylać na podpieczony spód, ułożyć oczyszczone i pokrojone w kostkę truskawki, posypać pozostałą kruszonką. Piec przez ok. 1 godzinę i 10 minut. Zostawić w otwartym piekarniku na 10 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce, po przestygnięciu zdjąć rant i zsunąć sernik z dna foremki na kratkę. Zostawić do całkowitego ostygnięcia. Wstawić do lodówki i tam go przechowywać do 3 dni.