Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy sernik waniliowy z pysznym, orzeźwiającym musem truskawkowym. W sam raz na ciepłe, słoneczne dni do popołudniowej kawy:)) Polecam!
Dzisiaj zapraszam na przepyszne, wilgotne ciasto bez pieczenia. Przygotujemy...
Odsłon: 538
Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowan...
Odsłon: 3954
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 589
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 824
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 198
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 589
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 824
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 198
Składniki
Spód ciasteczkowy: Ciasteczka zmielić w malakserze lub pokruszyć na drobno. Masło roztopić i lekko przestudzone dodać do zmielonych ciasteczek. Wymieszać. Przygotować tortownicę o śr. 23 cm. Dno tortownicy wysmarować olejem lub masłem i wyłożyć masę ciasteczkową. Równomiernie rozłożyć i uklepać. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Masa serowa; Wszystkie składniki na masę serową powinny mieć temp. pokojową. Włączyć piekarnik i ustawić temp. 140 st. C, termoobieg. Twaróg, śmietankę kremówkę i cukier puder umieścić w misie i zmiksować blenderem lub mikserem na jednolitą masę. Wbić kolejno 4 jajka i zmiksować do wymieszania się składników, nie dłużej. Na końcu dodać mąkę ziemniaczaną i wyłuskane ziarenka z laski wanilii. Dokładnie wymieszać. Masę serową wylać na schłodzony spód ciasteczkowy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 45-50 min. Po tym czasie sernik wyłączyć i studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Mus truskawkowy: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Truskawki przełożyć do garnka, przykryć garnek pokrywką i podgrzewać na małym ogniu do momentu aż truskawki całkowicie się rozmrożą i zagotują. Zdjąć z palnika, dodać cukier puder i zmiksować blenderem. Dodać rozpuszczoną galaretkę, dokładnie wymieszać i odstawić do całkowitego ostudzenia. Śmietankę ubić na sztywno i dodać do zimnego musu z truskawek i galaretki. Dokładnie wymieszać. Mus wylać na ostudzony sernik i włożyć do lodówki na kilka godzin, do momentu stężenia musu truskawkowego. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 28
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 41