Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1203
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1203
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, masłem i jajkiem utartym z cukrem na puszystą masę. Wyrób gładkie ciasto. Odłóż 1/3 porcji.
Resztę ciasta rozwałkuj na placek (ok. 1,5 cm). Wyłóż nim spód i boki natłuszczonej i wysypanej bułką formy.
Ser utrzyj z cukrem, żółtkami, mąką ziemniaczaną i cukrem waniliowym. Połącz z pianą z białek i rodzynkami. Masę wlej do formy.
Z reszty ciasta uformuj wałki i ułóż na wierzchu sernika. Wstaw go do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz godzinę. Polej ciasto np. lukrem.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax