Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest w naszej rodzinie od kiedy pamiętam,udaje się zawsze a znika w jednej chwili.Moja rodzina i przyjaciele za nim przepadają:-) Jest puszysty i lekki(niestety nie jeśli chodzi o zawartość kalorii,ale co tam raz się żyje:-)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22561
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14875
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4668
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44439
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 622
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 636
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22561
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14875
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4668
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44439
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 622
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 636
Składniki
Na początku oddzielamy białka od żółtek.Z żółtek i cukru ucieramy kogel mogel.Do białego sera dodajemy kogel mogel oraz skórkę otartą z cytryny,cukier waniliowy oraz mąkę ziemniaczaną.
Kasię musimy roztopić na małym gazie i przestudzić.Do sera dodajemy bardzo,bardzo powolutku rozpuszczoną Kasię nie przerywająć mieszania (ja to robię blenderem). Na koniec sbardzo delikatnie ser łączymy z pianą z białek.UWAGA! pianę z białek i ser mieszamy już ręcznie,blender spowodowałby opadnięcie piany.
Masę wylewamy do tortownicy(26cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką.Wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika na ok 50 minut.Pieczemy w temp 150 stopni.Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i tak studzimy sernik,cóż trochę to trwa,ale przynajmniej mamy gwarancję ,że sernik nie oklapnie.Ciasto możemy polać czekoladą albo posypać cukrem pudrem jak kto woli.Acha można do masy dodać rodzynki,ja nie daję,bo moja rodzinka za nimi nie przepada.