Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest w naszej rodzinie od kiedy pamiętam,udaje się zawsze a znika w jednej chwili.Moja rodzina i przyjaciele za nim przepadają:-) Jest puszysty i lekki(niestety nie jeśli chodzi o zawartość kalorii,ale co tam raz się żyje:-)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 530
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10738
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13476
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2733
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 530
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10738
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13476
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2733
Składniki
Na początku oddzielamy białka od żółtek.Z żółtek i cukru ucieramy kogel mogel.Do białego sera dodajemy kogel mogel oraz skórkę otartą z cytryny,cukier waniliowy oraz mąkę ziemniaczaną.
Kasię musimy roztopić na małym gazie i przestudzić.Do sera dodajemy bardzo,bardzo powolutku rozpuszczoną Kasię nie przerywająć mieszania (ja to robię blenderem). Na koniec sbardzo delikatnie ser łączymy z pianą z białek.UWAGA! pianę z białek i ser mieszamy już ręcznie,blender spowodowałby opadnięcie piany.
Masę wylewamy do tortownicy(26cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką.Wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika na ok 50 minut.Pieczemy w temp 150 stopni.Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i tak studzimy sernik,cóż trochę to trwa,ale przynajmniej mamy gwarancję ,że sernik nie oklapnie.Ciasto możemy polać czekoladą albo posypać cukrem pudrem jak kto woli.Acha można do masy dodać rodzynki,ja nie daję,bo moja rodzinka za nimi nie przepada.