Do góry

Desery Przepis na:

Sernik wiejski

Sernik wiejski

Autor:

Przepisów i artykułów: 2572 Ocena: 19748

Dodano:

Odsłon: 4996

wyborny i smaczny sernik z przepisu Babci Stefci.

Składniki

  • Twaróg 1 ½ kg
  • Jajka 6 szt.
  • Cukier 2 szklanki
  • Mąka pszenna 4 łyżki
  • Mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • Śmietana słodka 1 szklanka
  • Aromat arakowy
  • Proszek do pieczenia 1 płaska łyżka
  • Herbatniki 3 paczki
  • Tłuszcz do formy
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sernik wiejski

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Twaróg zmielić, dodać wszystkie składniki i dokładnie zmiksować. Blachę wysmarować tłuszczem i wysypać zmielonymi herbatnikami. Następnie gotową masę serową wylać na blachę, dokładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez godzinę aż się zarumieni. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń