Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z bananami, winogronem i galaretką

Sernik z bananami, winogronem i galaretką

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 5232

Dodano:

Odsłon: 844

Serniki na zimno mają to do siebie, że choć długo się na nie oczekuję , to znikają w oka mgnieniu i są pyszne!

Składniki

  • Spód :
  • herbatniki 200 g
  • masło 60 g
  • Masa serowa :
  • ser biały naturalny z wiaderka 350 g
  • jogurt naturalny 250 g
  • cukier puder 4 łyżki
  • żelatyna 1 1/2 łyżki
  • gorąca woda 4-5 łyżek
  • Dodatki :
  • galaretka wiśniowa 1 szt
  • woda 400 ml
  • banan 3 szt
  • winogrona bezpestkowe 300 g
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sernik z bananami, winogronem i galaretką

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Tak przygotowanym spodem wyłożyć dno tortownicy i odstawić do lodówki na ok. 15-20 min. Serek zmiksować z cukrem pudrem i jogurtem naturalnym, żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Do żelatyny przełożyć 2-3 łyżki masy serowej, wymieszać i przelać do masy serowej, zmiksować. Banany obrać, pokroić w plastry i dołożyć do masy serowej, wymieszać i przelać do tortownicy.

  2. Na wierzchu poukładać połówki winogrona i zalać tężejącą galaretką. Schować do lodówki na całą noc.

  3. A na drugi dzień już tylko zaparzyć kawę i jeść ciacho... :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń