Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z brzoskwiniami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 24
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1240
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 24
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1240
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Brzoskwinie umyj, skórkę ponacinaj, włóż do wrzątku. Po chwili wyjmij owoce, obierz je, przekrój i wyjmij pestki. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 15 dag cukru, szczyptę soli, masło i 1 jajko. Zagnieć ciasto na kruszonkę.
Tortownicę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Na spodzie rozsyp połowę kruszonki. Resztę ciasta schłodź. Spód z kruszonki dociśnij dłonią do dna tortownicy. Twaróg utrzyj z resztą cukru i proszkiem budyniowym. Dodaj pozostałe 4 jajka oraz skórkę cytrynową.
Wymieszaj i wyłóż na przygotowany spód. Na masie serowej rozłóż brzoskwinie. Posyp je pozostałą kruszonką. Sernik wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz 50-60 minut. Przed podaniem ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem.
12 porcji 25 min ok. 60 minŹródło: Naj