Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jest smaczny , rozpływa się w ustach , a dodatek i smak brzoskwiń to strzał w dziesiątkę.
blaszka, wałek, widelec, maszynka do mielenia, mikser,
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 38
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 73
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 119
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 38
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 73
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 119
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia oraz z cukrem pudrem. Następnie dodać masło, posiekać nożem, wbić jajko i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować, następnie włożyć do blaszki średniej wielkości , nakłuć widelcem Włożyć do nagrzanego piekarnika na 15 minut w celu podpieczenia. Masa serowa; Ser przemielić dwukrotnie przez maszynkę. Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, oraz sokiem z cytryny. Połączyć z serem, proszkiem budyniowym oraz ze śmietaną. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z masą serową. Na podpieczony przestudzony spód wyłożyć masę serową. Na ser ułożyć lekko wciskając pokrojone, odsączone brzoskwinie. Sernik włożyć ponownie do piekarnika i piec około 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.