Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja druga szybsza wersja sernika dyniowego z ciasteczkami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2401
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1533
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 555
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3678
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1428
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2401
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1533
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 555
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3678
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1428
Składniki
Tortownica 20 cm, wyłożona herbatnikami. Bok lekko wysmarować tłuszczem. Ja miałam już gotowe puree w słoiczku. Jak zrobić puree podaję na końcu. Ciasteczka kruszymy w ręku na średnie kawałki. Ser miksujemy z oboma cukrami, dodajemy po jednym jajku, puree z dyni i proszek budyniowy. Nie wyrabiajmy masy zbyt długo, tylko do połączenia się składników.
Do masy sernikowej dodajemy pokruszone ciasteczka i wszystko mieszamy łyżką. Gotową masę przekładamy do blaszki. Całość pieczemy w 175 C przez około 60 minut, sernik studzimy w piekarniku. Ostudzony posypujemy kakao. PUREE Z DYNI. Dynię umyć, wydrążyć łyżką środek z nasionami . Obrać za skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć pokrywką. Piec w 180 C przez około 60 minut, potem zmiksować. Puree przechowujemy w słoiku przez 3-4 dni w lodówce.