Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja druga szybsza wersja sernika dyniowego z ciasteczkami.
Tortownica 20 cm, wyłożona herbatnikami.
Bok lekko wysmarować tłuszczem.
Ja miałam już gotowe puree w słoiczku.
Jak zrobić puree podaję na końcu.
Ciasteczka kruszymy w ręku na średnie kawałki.
Ser miksujemy z oboma cukrami, dodajemy po jednym jajku, puree z dyni i proszek budyniowy.
Nie wyrabiajmy masy zbyt długo, tylko do połączenia się składników.
Do masy sernikowej dodajemy pokruszone ciasteczka i wszystko mieszamy łyżką.
Gotową masę przekładamy do blaszki.
Całość pieczemy w 175 C przez około 60 minut, sernik studzimy w piekarniku.
Ostudzony posypujemy kakao.
PUREE Z DYNI.
Dynię umyć, wydrążyć łyżką środek z nasionami . Obrać za skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć pokrywką.
Piec w 180 C przez około 60 minut, potem zmiksować.
Puree przechowujemy w słoiku przez 3-4 dni w lodówce.
Wypieki z dodatkiem dyni mają piękny kolor i ciekawy smak. Dzisiaj sernik z n...
Odsłon: 6454
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 31
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 17
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 312
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 432
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 134
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 31
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 17
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 312
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 432
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 134
Składniki
Tortownica 20 cm, wyłożona herbatnikami. Bok lekko wysmarować tłuszczem. Ja miałam już gotowe puree w słoiczku. Jak zrobić puree podaję na końcu. Ciasteczka kruszymy w ręku na średnie kawałki. Ser miksujemy z oboma cukrami, dodajemy po jednym jajku, puree z dyni i proszek budyniowy. Nie wyrabiajmy masy zbyt długo, tylko do połączenia się składników.
Do masy sernikowej dodajemy pokruszone ciasteczka i wszystko mieszamy łyżką. Gotową masę przekładamy do blaszki. Całość pieczemy w 175 C przez około 60 minut, sernik studzimy w piekarniku. Ostudzony posypujemy kakao. PUREE Z DYNI. Dynię umyć, wydrążyć łyżką środek z nasionami . Obrać za skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć pokrywką. Piec w 180 C przez około 60 minut, potem zmiksować. Puree przechowujemy w słoiku przez 3-4 dni w lodówce.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z czekoladą
Desery
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Ciasto Lodowe Ombre
Sernik z czekoladą
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 432
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Lekkie ciasto, kwaskowe jabłka i dużo słodkiej kruszonki to połączenie idealn...
Odsłon: 81