Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w wykonaniu, prawie bez pieczenia i bardzo smaczny. Polecam.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i po jednym żółtku, miksować na puszystą masę, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st.C i piec ok 25 minut. Wystudzić. Blacha 25x40.
Żelatynę rozpuścić w 50ml ciepłej wody.
Ser zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym.Śmietanę ubić i dodać do masy serowej, wymieszać, wlać żelatynę i wszystko dokładnie zmiksować.
Na biszkopcie rozsmarować dżem, wyłożyć na niego połowę masy serowej, poukładać delicje i na delicje wyłożyć drugą część masy serowej. Polać polewą i wstawić w chłodne miejsce na ok. godzinę. SMACZNEGO!