Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik zawsze się udaje.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Przygotowanie sera: Żółtka utrzeć z cukrami, dodać jogurt wcześniej wymieszany z olejem, ser, wsypać budynie i dokładnie ubić. Białka jaj ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą budyniową. Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki sypkie posiekać z margaryną i smalcem, wbić jajko i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć w chłodne miejsce. Następnie rozwałkować, wyłożyć na przygotowaną foremkę, podpiec w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez 10 minut. Po czym posypać kakao, wylać masę jogurtową, wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 170 stopni przez jedną godzinę.