Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na sernik bez pieczenia z dodatkiem kaszy jaglanej.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4832
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4773
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44698
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 349
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4832
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4773
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44698
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 349
Składniki
1. Suchą kaszę jaglaną podprażyć delikatnie w garnku, często mieszając lub potrząsając garnkiem (ok. 5-10min.). Następnie zalać 2,5 szklankami wrzątku, dodać sól, cukier waniliowy, odrobinę aromatu waniliowego i gotować na małym ogniu, aż kasza będzie miękka (ok. 20min.). 2. W tym czasie rozpuścić galaretkę we wrzątku według przepisu na opakowaniu. 3. Ugotowaną kaszę zdjąć z ognia. Dodać cukier, rozrobione w zimnym mleku sojowym białko oraz rozrobioną w 1/2 szklanki wrzątku żelatynę, pokruszony twaróg i całość zamieszać. 4. Powstałą masę dokładnie zblendować, dodając ewentualnie trochę zimnego mleka sojowego. Masę można zblendować w dwóch częściach. 5. Gotową masę przełożyć do szklanej brytfanki lub formy do ciasta, wyrównać i lekko podociskać. Pozostawić do wystygnięcia. 6. Gdy masa i galaretka przestygną, obie wstawić do lodówki i po ok. 1,5h, gdy galaretka zacznie tężeć, przelać ją na masę. Całość zostawić na parę godzin do całkowitego stężenia.