Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na sernik bez pieczenia z dodatkiem kaszy jaglanej.
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4676
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 581
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4624
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 888
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8350
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13166
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4676
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 581
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4624
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 888
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8350
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13166
Składniki
1. Suchą kaszę jaglaną podprażyć delikatnie w garnku, często mieszając lub potrząsając garnkiem (ok. 5-10min.). Następnie zalać 2,5 szklankami wrzątku, dodać sól, cukier waniliowy, odrobinę aromatu waniliowego i gotować na małym ogniu, aż kasza będzie miękka (ok. 20min.). 2. W tym czasie rozpuścić galaretkę we wrzątku według przepisu na opakowaniu. 3. Ugotowaną kaszę zdjąć z ognia. Dodać cukier, rozrobione w zimnym mleku sojowym białko oraz rozrobioną w 1/2 szklanki wrzątku żelatynę, pokruszony twaróg i całość zamieszać. 4. Powstałą masę dokładnie zblendować, dodając ewentualnie trochę zimnego mleka sojowego. Masę można zblendować w dwóch częściach. 5. Gotową masę przełożyć do szklanej brytfanki lub formy do ciasta, wyrównać i lekko podociskać. Pozostawić do wystygnięcia. 6. Gdy masa i galaretka przestygną, obie wstawić do lodówki i po ok. 1,5h, gdy galaretka zacznie tężeć, przelać ją na masę. Całość zostawić na parę godzin do całkowitego stężenia.