Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na sernik bez pieczenia z dodatkiem kaszy jaglanej.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2596
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3857
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102104
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6468
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2596
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3857
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102104
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6468
Składniki
1. Suchą kaszę jaglaną podprażyć delikatnie w garnku, często mieszając lub potrząsając garnkiem (ok. 5-10min.). Następnie zalać 2,5 szklankami wrzątku, dodać sól, cukier waniliowy, odrobinę aromatu waniliowego i gotować na małym ogniu, aż kasza będzie miękka (ok. 20min.). 2. W tym czasie rozpuścić galaretkę we wrzątku według przepisu na opakowaniu. 3. Ugotowaną kaszę zdjąć z ognia. Dodać cukier, rozrobione w zimnym mleku sojowym białko oraz rozrobioną w 1/2 szklanki wrzątku żelatynę, pokruszony twaróg i całość zamieszać. 4. Powstałą masę dokładnie zblendować, dodając ewentualnie trochę zimnego mleka sojowego. Masę można zblendować w dwóch częściach. 5. Gotową masę przełożyć do szklanej brytfanki lub formy do ciasta, wyrównać i lekko podociskać. Pozostawić do wystygnięcia. 6. Gdy masa i galaretka przestygną, obie wstawić do lodówki i po ok. 1,5h, gdy galaretka zacznie tężeć, przelać ją na masę. Całość zostawić na parę godzin do całkowitego stężenia.