Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na sernik bez pieczenia z dodatkiem kaszy jaglanej.
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 16
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 350
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 373
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 399
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 147
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 16
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 350
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 373
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 399
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 147
Składniki
1. Suchą kaszę jaglaną podprażyć delikatnie w garnku, często mieszając lub potrząsając garnkiem (ok. 5-10min.). Następnie zalać 2,5 szklankami wrzątku, dodać sól, cukier waniliowy, odrobinę aromatu waniliowego i gotować na małym ogniu, aż kasza będzie miękka (ok. 20min.). 2. W tym czasie rozpuścić galaretkę we wrzątku według przepisu na opakowaniu. 3. Ugotowaną kaszę zdjąć z ognia. Dodać cukier, rozrobione w zimnym mleku sojowym białko oraz rozrobioną w 1/2 szklanki wrzątku żelatynę, pokruszony twaróg i całość zamieszać. 4. Powstałą masę dokładnie zblendować, dodając ewentualnie trochę zimnego mleka sojowego. Masę można zblendować w dwóch częściach. 5. Gotową masę przełożyć do szklanej brytfanki lub formy do ciasta, wyrównać i lekko podociskać. Pozostawić do wystygnięcia. 6. Gdy masa i galaretka przestygną, obie wstawić do lodówki i po ok. 1,5h, gdy galaretka zacznie tężeć, przelać ją na masę. Całość zostawić na parę godzin do całkowitego stężenia.