Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczkowy spód i gładka, kremowa masa serowa o smaku irlandzkiego likieru, a do tego czekoladowo-baileysowy ganache.....
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38331
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38331
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Herbatniki pokruszyć blenderem, dodać roztopione masło, wymieszać. Mieszanką wyłożyć dno przygotowanej tortownicy i na czas przygotowywania masy serowej włożyć do lodówki.
W misie miksera połączyć twaróg, śmietanę i mascarpone. Dodać jajka, cukier, kakao i mąkę kukurydzianą, zmiksować do połączenia składników. Na koniec wlać Baileys, wymieszać.
Masę serową przelać do tortownicy. Wstawić do piekarnika, piec przez 50-60 minut. Zostawić do ostygnięcia w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiach. Następnie schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
75 ml likieru Baileys rozgrzać w rondelku (nie gotować), zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę, odstawić na kilka minut. Po tym czasie wymieszać do uzyskania gładkiej polewy.
Schłodzony sernik wyciągnąć z tortownicy, usunąć papier do pieczenia. Wierzch sernika polać czekoladowym ganache.