Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zawsze w moim domu serniki na pierwszym miejscu , często je piekę i staram się je ulepszać, tak by moja rodzinka była zadowolona. Myślę ze ten przepis na sernik jest najprostszym z możliwych i bardzo smacznym. Ostatnio mojej rodzince zasmakował lukier cytrynowy więc postanowiłam sernik przygotować właśnie z lukrem cytrynowym. Wyszedł pyszny i szybko został skonsumowany. Polecam
mikser, miska, widelec, tortownica z kominem, łyżka drewniana,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10111
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2739
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1862
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3958
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10111
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2739
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1862
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3958
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Tortownica z kominem. Białka oddzielić od żółtek, następnie żółtka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Cały czas miksując dodać śmietanę oraz budynie waniliowe i porcjami twaróg. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno i już nie miksują lecz drewnianą łyżką połączyć z masą serową. Masę przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy z kominem (średnica tortownicy 25 - 26 cm). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu sernik polać lukrem cytrynowym. Smacznego Lukier ; Z cytryny wycisnąć sok , mieszając widelcem dodawać stopniowo cukier puder. Cukru pudru dodajemy tyle aby uzyskać odpowiednią gęstość lukru.
Sernik gotowy do pieczenia.
Sernik po upieczeniu gotowy do podania.