Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczny , kojący podniebienie sernik .
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7077
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 21
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 36
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 31
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7077
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 21
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 36
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 31
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 5 jajek ubić na puszysto z 20 dag cukru. Masę jajeczną wymieszać z mąką , proszkiem do pieczenia, na końcu dodać czekoladę , jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Wlać ciasto , piec 20 minut lub suchego patyczka. 5 jajek ubić na puszysto z 20 dag cukru, dodając stopniowo ser oraz śmietanę ucierać, na końcu dodać budynie wymieszać, wyłożyć na upieczone ciasto. Maliny umyć trochę zanurzyć w serze.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec tylko z górnym grzaniem 50 minut lub dobrego zrumienienia sera.
Z pozostałych malin i 12 dag cukru usmażyć konfiturę , pod koniec dodać galaretkę , pozostawić do stężenia. Tężejącą konfiturę wyłożyć na wystudzony sernik.
Schłodzić w lodówce około 4 godzin, pokroić na porcje.