Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczny , kojący podniebienie sernik .
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 281
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 113
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4581
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 187
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 281
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 113
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4581
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 187
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 5 jajek ubić na puszysto z 20 dag cukru. Masę jajeczną wymieszać z mąką , proszkiem do pieczenia, na końcu dodać czekoladę , jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Wlać ciasto , piec 20 minut lub suchego patyczka. 5 jajek ubić na puszysto z 20 dag cukru, dodając stopniowo ser oraz śmietanę ucierać, na końcu dodać budynie wymieszać, wyłożyć na upieczone ciasto. Maliny umyć trochę zanurzyć w serze.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec tylko z górnym grzaniem 50 minut lub dobrego zrumienienia sera.
Z pozostałych malin i 12 dag cukru usmażyć konfiturę , pod koniec dodać galaretkę , pozostawić do stężenia. Tężejącą konfiturę wyłożyć na wystudzony sernik.
Schłodzić w lodówce około 4 godzin, pokroić na porcje.