Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływa się w ustach, polecam :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 365
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3898
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1347
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 365
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3898
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1347
Składniki
Wykonanie biszkoptu; Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem. Odstawić. Wykonanie sernika; Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i miksujemy do momentu połączenia składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę serową. Na masę serową wylewamy ciasto biszkoptowe. Wkładamy do nagrzanego do 170* piekarnika. Pieczemy około godziny. Biszkopt w trakcie pieczenia może z wierzchu się przypalić. Gdy zauważymy coś takiego, wierzch trzeba przykryć folią aluminiową. Kuleczki żelowe; 100 ml. soku z pomarańczy, użyłam słodzonego z kartonu 1 płaska łyżeczka agaru zimny olej (ja swój umieściłam w zamrażalniku) Agar mieszamy ze sokiem, odstawiamy na dwie minuty. Następnie podgrzewamy i mieszamy cały czas. Gorący sok wlewamy powoli na zimny olej. Powstaną żelowe kuleczki, które należy przepłukać na sitku zimną wodą. Ciasto pieczemy w tortownicy o śr. 15 cm.