Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływa się w ustach, polecam :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4247
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 552
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 921
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3855
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4247
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 552
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 921
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3855
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 782
Składniki
Wykonanie biszkoptu; Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem. Odstawić. Wykonanie sernika; Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i miksujemy do momentu połączenia składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę serową. Na masę serową wylewamy ciasto biszkoptowe. Wkładamy do nagrzanego do 170* piekarnika. Pieczemy około godziny. Biszkopt w trakcie pieczenia może z wierzchu się przypalić. Gdy zauważymy coś takiego, wierzch trzeba przykryć folią aluminiową. Kuleczki żelowe; 100 ml. soku z pomarańczy, użyłam słodzonego z kartonu 1 płaska łyżeczka agaru zimny olej (ja swój umieściłam w zamrażalniku) Agar mieszamy ze sokiem, odstawiamy na dwie minuty. Następnie podgrzewamy i mieszamy cały czas. Gorący sok wlewamy powoli na zimny olej. Powstaną żelowe kuleczki, które należy przepłukać na sitku zimną wodą. Ciasto pieczemy w tortownicy o śr. 15 cm.