Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływa się w ustach, polecam :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Wykonanie biszkoptu; Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem. Odstawić. Wykonanie sernika; Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i miksujemy do momentu połączenia składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę serową. Na masę serową wylewamy ciasto biszkoptowe. Wkładamy do nagrzanego do 170* piekarnika. Pieczemy około godziny. Biszkopt w trakcie pieczenia może z wierzchu się przypalić. Gdy zauważymy coś takiego, wierzch trzeba przykryć folią aluminiową. Kuleczki żelowe; 100 ml. soku z pomarańczy, użyłam słodzonego z kartonu 1 płaska łyżeczka agaru zimny olej (ja swój umieściłam w zamrażalniku) Agar mieszamy ze sokiem, odstawiamy na dwie minuty. Następnie podgrzewamy i mieszamy cały czas. Gorący sok wlewamy powoli na zimny olej. Powstaną żelowe kuleczki, które należy przepłukać na sitku zimną wodą. Ciasto pieczemy w tortownicy o śr. 15 cm.