Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki, mokry, dosyc ciężki, wyraźnie czuc w nim chrupiące migdały.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1602
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1602
Składniki
Białka z dodatkiem pierwszej szklanki cukru pudru ubijamy na bardzo sztywną pianę. W oddzielnej misce masło ucieramy z pozostałym cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodając małymi partiami ser. Do połączonych składników dodajemy migdały (wcześniej sparzone i obrane ze skórki), pianę z białek, całośc posypujemy mąką krupczatką. Składniki dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Masę serową przelewamy do tortownicy, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temp. 160 stopni przez godzinę. Ciasto powinno byc zrumienione, z lekko odstającymi od formy bokami. Przestudzone polewamy lukrem. Tak przygotowany sernik trzymany w chłodnym miejscu zachowa świeżośc przez kilka dni.