Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest łatwy i szybki w wykonaniu.
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 752
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 224
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34167
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 537
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 4276
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 752
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 224
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34167
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 537
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 4276
Składniki
Składniki na tortownicę o śr. 24 cm. Dno należy wyłożyć papierem do pieczenia. Masło topimy w rondelku. Herbatniki kruszymy. Masło z pokruszonymi ciastkami łączymy. Wykładamy dno blachy i odkładamy w chłodne miejsce. Śmietankę należy ubić na sztywno, dodać serki mascarpone i cukier puder. Miksować na średnich obrotach. Na końcu wlać mleko kokosowe. Wymieszać mikserem. Do kubka wsypać żelatynę i zalać 100 ml. zimnej wody. Odstawić na 15 minut, aby napęczniała. Ja to zrobiłam, przed przystąpieniem zrobienia masy. Po 15-tu minutach garnuszek umieścić na kuchence i lekko podgrzewać. Nie można dopuścić do zagotowania. Wystudzoną żelatynę wlewamy małymi porcjami do białej masy. Całość wylewamy na spód z herbatników. Odstawiamy w chłodne miejsce na 4 godziny. Dekorujemy płatkami kokosowymi.