Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gratka dla smakoszy serników
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10364
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336711
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4191
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423351
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10364
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336711
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4191
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423351
Składniki
Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto. Blaszkę o wymiarach 25×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Spod wyklejamy ciastem. Zapiekamy ok 15 minut w 180º
Twaróg, żółtka, cukier waniliowy i budyń dokładnie miksujemy. Stopniowo cienkim strumieniem dodajemy olej a następnie mleko w proszku. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy aż do momentu kiedy nie będzie wyczuwalny a piana będzie gładka i lśniąca. Do ubitej piany dodajemy stopniowo na przemian masę serową i zimne mleko. Całość mieszamy rózgą lub drewnianą szpatułką. Gotową masę wylewamy na zapieczone ciasto. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 60 minut w 180º. Po upieczeniu uchylamy lekko drzwiczki piekarnika i pozostawiamy ciasto do wystygnięcia
Masło, cukier, kakao i śmietanę zagotowujemy. Lekko studzimy, polewamy wierzch sernika.