Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gratka dla smakoszy serników
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4774
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5749
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7292
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4774
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5749
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7292
Składniki
Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto. Blaszkę o wymiarach 25×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Spod wyklejamy ciastem. Zapiekamy ok 15 minut w 180º
Twaróg, żółtka, cukier waniliowy i budyń dokładnie miksujemy. Stopniowo cienkim strumieniem dodajemy olej a następnie mleko w proszku. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy aż do momentu kiedy nie będzie wyczuwalny a piana będzie gładka i lśniąca. Do ubitej piany dodajemy stopniowo na przemian masę serową i zimne mleko. Całość mieszamy rózgą lub drewnianą szpatułką. Gotową masę wylewamy na zapieczone ciasto. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 60 minut w 180º. Po upieczeniu uchylamy lekko drzwiczki piekarnika i pozostawiamy ciasto do wystygnięcia
Masło, cukier, kakao i śmietanę zagotowujemy. Lekko studzimy, polewamy wierzch sernika.