Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gratka dla smakoszy serników
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 284
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5066
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4871
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44993
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 616
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 284
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5066
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4871
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44993
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 616
Składniki
Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto. Blaszkę o wymiarach 25×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Spod wyklejamy ciastem. Zapiekamy ok 15 minut w 180º
Twaróg, żółtka, cukier waniliowy i budyń dokładnie miksujemy. Stopniowo cienkim strumieniem dodajemy olej a następnie mleko w proszku. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy aż do momentu kiedy nie będzie wyczuwalny a piana będzie gładka i lśniąca. Do ubitej piany dodajemy stopniowo na przemian masę serową i zimne mleko. Całość mieszamy rózgą lub drewnianą szpatułką. Gotową masę wylewamy na zapieczone ciasto. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 60 minut w 180º. Po upieczeniu uchylamy lekko drzwiczki piekarnika i pozostawiamy ciasto do wystygnięcia
Masło, cukier, kakao i śmietanę zagotowujemy. Lekko studzimy, polewamy wierzch sernika.