Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki to jedno z najbardziej lubianych ciast chyba w każdym domu zgadzacie się ze mną ? Jeszcze jest czas aby go upiec na Nowy Rok a nawet do kawy jest wspaniały wilgotny i bez ciasta
Do miski wbić całe jajka oraz wsypać cukier kryształ ( najlepiej gdy jest drobny ), wszystko dokładnie zmiksować na najwyższych obrotach miksera na jednolitą puszystą masę jajeczną. Do już zmiksowanej masy przełożyć cały twaróg oraz wsypać przygotowany budyń malinowy lub według swego uznania całość dokładnie zmiksować do połączenia się w jedną całość dodanych składników
Do zmiksowanej masy jajecznej z twarogiem i budyniem wsypać mleko w proszku oraz wlać mleko płynne oraz olej i również zmiksować do połączenia się wszystkiego w jedną całość. Zmiksowaną masę przelać do blaszki 36 na 25 najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 1 godzinę i 10 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia się wierzchu, po upieczeniu pozostawić na 5 minut w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, następnie wyjąć i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu polać polewą i można posypać wiórkami kokosowymi, wstawić do lodówki
Upieczony i schłodzony sernik jest bardzo wilgotny i smaczny. Ja blaszkę wysmarowałam masłem i wysypałam bułką tartą i nie był to dobry pomysł ponieważ ciężko było wyjąć pierwszy kawałek sernika dalej już poszło w miarę ok. Serdecznie polecam taki sernik ponieważ warty jest aby go skosztować
Kruche ciasto z nadzieniem z kakao i mleka w proszku.
Odsłon: 3821
Ciastka z mlekiem w proszku to jedne z tych słodkości, które robię zawsze tuż...
Odsłon: 3452
Pyszny domowy sernik z mlekiem w proszku zapraszam po przepis
Odsłon: 1823
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 261
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 36
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 71
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 261
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 36
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 71
Składniki
Do miski wbić całe jajka oraz wsypać cukier kryształ ( najlepiej gdy jest drobny ), wszystko dokładnie zmiksować na najwyższych obrotach miksera na jednolitą puszystą masę jajeczną. Do już zmiksowanej masy przełożyć cały twaróg oraz wsypać przygotowany budyń malinowy lub według swego uznania całość dokładnie zmiksować do połączenia się w jedną całość dodanych składników
Do zmiksowanej masy jajecznej z twarogiem i budyniem wsypać mleko w proszku oraz wlać mleko płynne oraz olej i również zmiksować do połączenia się wszystkiego w jedną całość. Zmiksowaną masę przelać do blaszki 36 na 25 najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 1 godzinę i 10 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia się wierzchu, po upieczeniu pozostawić na 5 minut w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, następnie wyjąć i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu polać polewą i można posypać wiórkami kokosowymi, wstawić do lodówki
Upieczony i schłodzony sernik jest bardzo wilgotny i smaczny. Ja blaszkę wysmarowałam masłem i wysypałam bułką tartą i nie był to dobry pomysł ponieważ ciężko było wyjąć pierwszy kawałek sernika dalej już poszło w miarę ok. Serdecznie polecam taki sernik ponieważ warty jest aby go skosztować
Przepisy Desery
Desery
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Desery
Kruche ciasteczka z cukrem
Desery
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Desery
Ciasto z porzeczkami i budyniem
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Mieszanka słodkiego i kwaśnego - delikatne, puszyste migdałowe ciasto, słodko...
Odsłon: 8
Kruche ciasteczka z cukrem
Kruche ciasteczka z cukrem i duńskie ciastka maślane to jedne z najchętniej k...
Odsłon: 120