Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię serniki, a te przygotowywane na zimno smakują jeszcze lepiej, zwłaszcza z dodatkiem owoców ;)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5378
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 862
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 960
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 176
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5378
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 862
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 960
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 176
Składniki
Herbatniki maślane zmiksować, połączyć ze stopionym masłem i wyłożyć dno okrągłej formy, schować do lodówki. Oba sery połączyć z cukrem pudrem, .potem dodać śmietankę. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w kąpieli wodnej. Stale miksując wlewać zahartowaną żelatynę, zmiksować. Gotową masę przelać do formy, schować do lodówki.
Truskawki zagotować z brązowym cukrem. Do gotujących się truskawek przesypać galaretki, dokładnie wymieszać, by nie powstały grudki. Masę truskawkową przelać na stężoną serową i schować ciasto na noc do lodówki. Następnie ozdobić ubitą śmietanką z cukrem pudrem. Smacznego!