Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie ciasto zasmakuje każdemu, bo każdy znajdzie w nim coś dla siebie.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4562
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34323
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2033
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113721
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4562
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34323
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2033
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113721
Składniki
Margarynę, cukier, wodę i kakao rozpuścić i zagotować. Po zagotowaniu wystudzić. Dodać 4 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki. Całość wymieszać mikserem, dodać pianę ubitą z 4 białek i szczypty soli.
Białka oddzielić od żółtek, ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cały czas ucierając dodawać stopniowo ser i na końcu mąkę oraz proszek do pieczenia. Na końcu dodawać partiami sztywną piane z białek i delikatnie połączyć z serem.
Formę o wymiarach około 22x32 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do tak przygotowanej blachy przełożyć 3/4 ciasta z kakao, na ciasto wyłożyć porcjami masę serową. Na wierzchu ciasta wyłożyć w kilku miejscach pozostałe ciasto kakaowe.
Ciasto upiec w 160stopniach, przez 45minut.