Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ser w połączeniu z musem truskawkowym to z reguły jest najlepsza propozycja słodkiego deseru do kawy ;)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 224
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 801
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2831
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 224
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 801
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2831
Składniki
W rondelku rozpuścić obie czekolady z masłem. Herbatniki (u mnie maślane) zmiksować i połączyć z czekoladami, wymieszać. Dno tortownicy wyłożyć ciasteczkami i schować do lodówki. Owoce umyć, obrać z szypułek (kilka można odłożyć do dekoracji) i zmiksować z brązowym cukrem na mus. Galaretki rozpuścić we wrzątku i wymieszać z musem. Przelać na ciasteczkowy spód i schować do lodówki na kilka godzin
Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru. W gorącym mleku rozpuścić żelatynę i zahartować ją serem. Następnie śmietanę połączyć z serem i żelatynę, zmiksować. Masę serową przełożyć na zastygły mus truskawkowy, równo rozsmarować.
Przyozdobić plasterkami truskawek i miętą. Schować do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego!