Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z musem z marakui to słodko-kwaśne połączenie, które świetnie sprawdzi się jako orzeźwiający deser. W dodatku świetnie wygląda na talerzu.
Do tego przepisu potrzebujesz tortownicy o ok. 23 cm średnicy.
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 543
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 631
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5333
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4764
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 988
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8484
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 543
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 631
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5333
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4764
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 988
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8484
Składniki
Zacznij od przygotowania spodu. Ciasteczka dokładnie pokrusz za pomocą malaksera, blendera albo wałka kuchennego po wcześniejszym umieszczeniu ciastek w szczelnym worku. Masło rozpuść na małym ogniu. Połącz je z ciasteczkami.
Na spodzie tortownicy umieść papier do pieczenia. Za pomocą szpatułki dokładnie rozprowadź spód do ciasta na tortownicy mocno dociskając i włóż do lodówki.
Twaróg z cukrem, jajkami i mąką zmiksuj na gładką masę, tylko do połączenia składników. Dodaj ekstrakt z waniliowy, ewentualnie miąższ z marakui i zamieszaj szpatułką. Na przygotowany wcześniej spód wylej masę. Piecz w 170 stopniach z włączonymi grzałkami góra i dół przez około 60 minut.
Gotowy sernik z musem z marakui wystudź w piekarniku, a potem włóż do lodówki najlepiej na całą noc.
Po całkowitym wystygnięciu udekoruj ciasto owocowym musem. W tym celu podgrzej miąższ z owoców na małym ogniu. Jeśli jest bardzo gęsty, dodaj łyżkę wody. Na koniec dodaj żelatynę i wymieszaj. Polej miąższem z marakui ciasto i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.