Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z morelami i jagodami. Sernik wyszedł wilgotny i pyszny.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
ciasto-Wszystko zmiksować ,zagnieść i wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia.(25x42) Można pod owoce, posypać bułką tartą.
owoce-Morele, albo brzoskwinie pokroić na części i porozrzucać na cieście.Jagody i maliny rozsypać między morele.
masa-Zmiksować jajka z cukrem i serem. Przesiać budynie i zmiksować. Wylać i rozsmarować po owocach.
kruszonka-Zmiksować masło z cukrem, dodać kokos i mąkę.Rozdrobnić w rękach i rozsypać na serze.
Piec 1 godz. w 180*. Przykryć papierem do pieczenia i piec jeszcze 15 min.Studzić w otwartym piekarniku. Po ostygnięciu można oprószyć cukrem pudrem. Kroić na następny dzień.