Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik z powidłami i pachnącą posypką kokosową. Piekę go od bardzo dawna, rodzina go uwielbia.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Składniki
ciasto- Wszystko oprócz mąki, zmiksować.Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować na niższych obrotach miksera. Poskubać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(30x40).Palce maczać w mące i wyrównać.
. Posmarować ciasto powidłami śliwkowymi, albo jakąś marmoladą.
masa- Jajka zmiksować z cukrem, potem serem. Przesiać do tego budynie i parę kropli olejku.Wszystko wymieszać mikserem. Wyłożyć na powidła.
Zmiksować masło z cukrem, dodać kokos i mąkę.Wszystko rozdrobnić ręką i rozsypać na sernik. Piec 60-70 min. w 175*. Pod koniec pieczenia,można przykryć papierem,żeby kokos się nie przypalił.
Można oprószyć cukrem pudrem albo polać roztopioną czekoladą w esy-floresy. Kroić na następny dzień.