Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z ricotty " Piegusek "

Sernik z ricotty  Piegusek

Autor:

Przepisów i artykułów: 636 Ocena: 11586

Dodano:

Odsłon: 963

Sernik nie wymaga ucierania, jest szybki i NIGDY NIE OPADA.

Składniki

  • ser ricotta 750 g
  • 3 jajka
  • cukier 140 g
  • mąka ziemniaczana 3 płaskie łyżeczki
  • sok z cytryny 3 łyżeczki
  • czarny sezam 2,5 łyżki
  • ciemne herbatniki 14-15 sztuk
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik z ricotty " Piegusek "

Przygotowanie

  1. Tortownicę 20 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką kukurydzianą.
    Spód tortownicy wykładamy ciasteczkami.
    Rozgrzewamy piekarnik do 160 C i gotujemy wodę w czajniku.
    Z serka odlewamy wodę i krótko miksujemy z cukrem i mąką. Następnie dodajemy jajka, sok z cytryny i teraz miksujemy już trochę dłużej.
    Na koniec dosypujemy sezam, lekko mieszamy.
    Zmiksowany ser wykładamy na ciastka.
    Spód i boki tortownicy owijamy folią aluminiową, stawiamy do większej blaszki którą napełniamy wodą nalewamy do 1/3 wysokości tortownicy.Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 160-170 C do ścięcia wierzchu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń