Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik nie wymaga ucierania, jest szybki i NIGDY NIE OPADA.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 989
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 844
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12620
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 989
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 844
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12620
Składniki
Tortownicę 20 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką kukurydzianą. Spód tortownicy wykładamy ciasteczkami. Rozgrzewamy piekarnik do 160 C i gotujemy wodę w czajniku. Z serka odlewamy wodę i krótko miksujemy z cukrem i mąką. Następnie dodajemy jajka, sok z cytryny i teraz miksujemy już trochę dłużej. Na koniec dosypujemy sezam, lekko mieszamy. Zmiksowany ser wykładamy na ciastka. Spód i boki tortownicy owijamy folią aluminiową, stawiamy do większej blaszki którą napełniamy wodą nalewamy do 1/3 wysokości tortownicy.Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 160-170 C do ścięcia wierzchu.