Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik nie wymaga ucierania, jest szybki i NIGDY NIE OPADA.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115559
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7866
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2969
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1359
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1231
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115559
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7866
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2969
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1359
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1231
Składniki
Tortownicę 20 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką kukurydzianą. Spód tortownicy wykładamy ciasteczkami. Rozgrzewamy piekarnik do 160 C i gotujemy wodę w czajniku. Z serka odlewamy wodę i krótko miksujemy z cukrem i mąką. Następnie dodajemy jajka, sok z cytryny i teraz miksujemy już trochę dłużej. Na koniec dosypujemy sezam, lekko mieszamy. Zmiksowany ser wykładamy na ciastka. Spód i boki tortownicy owijamy folią aluminiową, stawiamy do większej blaszki którą napełniamy wodą nalewamy do 1/3 wysokości tortownicy.Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 160-170 C do ścięcia wierzchu.