Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 60
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 38
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9291
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 60
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 38
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9291
Składniki
Ser wyłożyć na drobne sito. Pozostawić na noc, żeby pozbyć się serwatki. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodać ser, czekoladę, sok z cytryny, mąkę ziemniaczaną i wszystkie składniki połączyć. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem foremki. Na dno piekarnika postawić naczynie z wodą. Pieczenie 15 min w temperaturze 180 stopni i następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec jeszcze ok 60 min. Sernik wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Po wyjęciu z tortownicy schłodzić w lodówce. Można osypać cukrem pudrem. Smaczne.