Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 740
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 480
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 740
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 480
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki włożyć do dużej miski i zagnieść z nich elastyczne ciasto. Następnie przełożyć je na stolnicę i wyrabiać. Gotowe ciasto rozwałkować i wyłożyć nim dno blaszki z papierem do pieczenia. SER: Margarynę rozpuścić w rondelku i zostawić do ostygnięcia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ser, żółtka, cukier, budyń, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wrzucić do miski i delikatnie wszystko miksować. Następnie wlać rozpuszczoną margarynę i nadal miksować do połączenia składników. Dodać rodzynki i wymieszać za pomocą łyżki. Na końcu dodać ubite białka i delikatnie wymieszać łyżką. Tak przygotowaną masę serową wylać na kruche ciasto. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C na około 45 minut. Gotowy sernik posypać cukrem pudrem.