Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny przepis na sernik z rodzynkami, bez kruchego spodu. Potrzebujesz tylko kilka składników, aby go przygotować. Takim klasyczny deser możesz urozmaicić cukrem pudrem lub lukrem.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93545
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2643
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1592
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2251
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93545
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2643
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1592
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2251
Składniki
Oddziel białka od żółtek i ubij je z odrobiną soli. Najpierw miksuj na małych obrotach, po chwili zwiększ do maksymalnych. Piana na końcu powinna być sztywna i gęsta.
Miękkie masło utrzyj z cukrem białym i waniliowym na puszystą jasną masę. Dodawaj stopniowo po 1 żółtku i kilku łyżkach twarogu. W taki sposób cały czas ucieraj masę i dodawaj składniki.
Na koniec z pomocą szpatułki wmieszaj mąkę ziemniaczaną lub budyń, a także pianę z białek. Wsyp rodzynki, ponownie zamieszaj delikatnie.
Formę wyłóż papierem do pieczenia, przelej masę na sernik z rodzynkami i piecz w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez godzinę. Sernik studź przy lekko otwartych drzwiczkach piekarnika, dopiero po wystudzeniu go wyciągnij.