Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystkie składniki do masy serowej muszą być w temperaturze pokojowej.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13350
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7492
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13350
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7492
Składniki
Zimne masło pokroić w kostkę, dodać resztę składników, zagnieść. Schłodzić w lodówce w woreczku foliowym dwie godziny. Białek z jajek nie wyrzucać!
Wyłożyć blachę papierem,zetrzeć ciasto na grubych oczkach tarki. Podpiec 15 minut w 180 stopniach.
Masło utrzeć z cukrem, dodawać całe jajka i białka pozostałe z ciasta . Dodać resztę składników, zmiksować na gładką masę.
Rodzynki moczyć dziesięć minut we wrzątku, odcedzić i odcisnąć. Wymieszać z masą serową łyżką.
Masę wylać na podpieczone ciasto,piec w 180 stopniach godzinę. Wyłączyć i zostawić w piekarniku do ostudzenia.
Masło pokroić, wrzucić na patelnię, dodać resztę składników. Zagotować ciągle mieszając, polać gorącą polewą sernik. Schłodzić w lodówce.