Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystkie składniki do masy serowej muszą być w temperaturze pokojowej.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1247
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 587
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1349
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1247
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 587
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1349
Składniki
Zimne masło pokroić w kostkę, dodać resztę składników, zagnieść. Schłodzić w lodówce w woreczku foliowym dwie godziny. Białek z jajek nie wyrzucać!
Wyłożyć blachę papierem,zetrzeć ciasto na grubych oczkach tarki. Podpiec 15 minut w 180 stopniach.
Masło utrzeć z cukrem, dodawać całe jajka i białka pozostałe z ciasta . Dodać resztę składników, zmiksować na gładką masę.
Rodzynki parzyć pięć minut we wrzątku, odcedzić i odcisnąć. Wymieszać z masą serową łyżką.
Masę wylać na podpieczone ciasto,piec w 180 stopniach godzinę. Wyłączyć i zostawić w piekarniku do ostudzenia.
Masło pokroić, wrzucić na patelnię, dodać resztę składników. Zagotować ciągle mieszając, polać gorącą polewą sernik. Schłodzić w lodówce.