Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z rosą

Sernik z rosą

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 346

Dodano:

Odsłon: 2483

DELIKATNE I PYSZNE

Składniki

  • 1.CIASTO KRUCHE: 4 żółtka,1/2 kostki masła,2 szklanki mąki,łyżeczka proszku do pieczenie,szklanka cukru,cukier wan.
  • 2.MASA SEROWA: 1 kg.twarogu drobno zmielonego,lub w wiaderku.
  • 5 jajek( same żółtka ,białka będą potrzebne do piany) szklanka cukru,cukier waniliowy,dwa budynie waniliowe bez cukru,
  • 1/2 szklanki oleju,szklanka mleka
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sernik z rosą

Przygotowanie

  1. CIASTO KRUCHE:
    -wszystkie składniki wyrabiany na kruche ciasto
    -gotowe owijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki


    MASA SEROWA:
    -ser miksujemy z cukrami i żółtkami
    - dodajemy olej,mleko,budynie dalej miksując do odealnej
    gładkiej masy( będzie dość rzadka,ale taka ma być :)
    Rozgrzewamy piec na 180 C ( Ja piekę na termoobiegu)

  2. 1.Kruche ciasto wałkujemy,lub odrywamy i wykładamy na blaszce.
    2.Brzegi "podciągamy" na wysokość ok 1cm/1.5 cm.
    3.Wlewamy delikatnie masę serową
    i wstawiamy do piekarnika
    4.Pieczemy 40 min.
    5.W tym czasie ubijamy białka na pianę
    - dodajemy szkl.cukru
    -2 cukry wan.

    Po 40 min.wyjmujemy sernik z pieca,wlewany pianę.
    Zmniejszamy temp.pieca do 140-150C i pieczemy
    ok.15-20 min do uzyskania delikatnie złotawego koloru ;)

    Odstawiamy do wystygnięcia:)
    SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń