Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 568
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 231
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 304
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 568
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 231
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 304
Składniki
CIASTO KRUCHE: -wszystkie składniki wyrabiany na kruche ciasto -gotowe owijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki MASA SEROWA: -ser miksujemy z cukrami i żółtkami - dodajemy olej,mleko,budynie dalej miksując do odealnej gładkiej masy( będzie dość rzadka,ale taka ma być :) Rozgrzewamy piec na 180 C ( Ja piekę na termoobiegu)
1.Kruche ciasto wałkujemy,lub odrywamy i wykładamy na blaszce. 2.Brzegi "podciągamy" na wysokość ok 1cm/1.5 cm. 3.Wlewamy delikatnie masę serową i wstawiamy do piekarnika 4.Pieczemy 40 min. 5.W tym czasie ubijamy białka na pianę - dodajemy szkl.cukru -2 cukry wan. Po 40 min.wyjmujemy sernik z pieca,wlewany pianę. Zmniejszamy temp.pieca do 140-150C i pieczemy ok.15-20 min do uzyskania delikatnie złotawego koloru ;) Odstawiamy do wystygnięcia:) SMACZNEGO