Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DELIKATNE I PYSZNE
CIASTO KRUCHE:
-wszystkie składniki wyrabiany na kruche ciasto
-gotowe owijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki
MASA SEROWA:
-ser miksujemy z cukrami i żółtkami
- dodajemy olej,mleko,budynie dalej miksując do odealnej
gładkiej masy( będzie dość rzadka,ale taka ma być :)
Rozgrzewamy piec na 180 C ( Ja piekę na termoobiegu)
1.Kruche ciasto wałkujemy,lub odrywamy i wykładamy na blaszce.
2.Brzegi "podciągamy" na wysokość ok 1cm/1.5 cm.
3.Wlewamy delikatnie masę serową
i wstawiamy do piekarnika
4.Pieczemy 40 min.
5.W tym czasie ubijamy białka na pianę
- dodajemy szkl.cukru
-2 cukry wan.
Po 40 min.wyjmujemy sernik z pieca,wlewany pianę.
Zmniejszamy temp.pieca do 140-150C i pieczemy
ok.15-20 min do uzyskania delikatnie złotawego koloru ;)
Odstawiamy do wystygnięcia:)
SMACZNEGO
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 138
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 11
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 386
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 54
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 138
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 11
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 386
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 54
Składniki
CIASTO KRUCHE: -wszystkie składniki wyrabiany na kruche ciasto -gotowe owijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki MASA SEROWA: -ser miksujemy z cukrami i żółtkami - dodajemy olej,mleko,budynie dalej miksując do odealnej gładkiej masy( będzie dość rzadka,ale taka ma być :) Rozgrzewamy piec na 180 C ( Ja piekę na termoobiegu)
1.Kruche ciasto wałkujemy,lub odrywamy i wykładamy na blaszce. 2.Brzegi "podciągamy" na wysokość ok 1cm/1.5 cm. 3.Wlewamy delikatnie masę serową i wstawiamy do piekarnika 4.Pieczemy 40 min. 5.W tym czasie ubijamy białka na pianę - dodajemy szkl.cukru -2 cukry wan. Po 40 min.wyjmujemy sernik z pieca,wlewany pianę. Zmniejszamy temp.pieca do 140-150C i pieczemy ok.15-20 min do uzyskania delikatnie złotawego koloru ;) Odstawiamy do wystygnięcia:) SMACZNEGO
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Ciasto z patelni
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 427
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Czasem mam lenia, czasem nie mam czasu, a czasem ktoś nagle się "zwali na gło...
Odsłon: 467