Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam 1 wiaderko sera naturalnego i 8 jogurtów z kawałkami owoców, więc wykorzystałam do upieczenia sernika, który był smaczny, wilgotny, delikatny, jogurtom kończył się termin, więc się nie zmarnowały.....SMACZNEGO!!!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
Składniki temperatura pokojowa= Twaróg, jogurty wyjąć z lodówki na kilka godzin, aby miały temperaturę pokojową.
Do miski dodać jajka, cukier, sok z cytryny i mikserem utrzeć do spienienia z 2 minuty na najwyższych obrotach, dodać miękkie masło i utrzeć z 1 minutę.
Do masy dodać twaróg, jogurty, wsypać kaszę manną, budyń waniliowy i mikserem połączyć składniki ale nie za długo.
Forma keksowa 35 cm z papierem do pieczenia, na dnie poukładać podwójną warstwę herbatników, wylać masę serową na herbatniki.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, następnie na termoobiegu w 160C z 10 -15 minut do suchego patyczka w środku sernika, zostawić na całą noc w formie w chłodnym miejscu do wystudzenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem.