Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy, delikatny wilgotny sernik z orzeźwiającymi wiśniami i chrupiącą kruszonką
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13365
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7504
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13365
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7504
Składniki
Spód: Herbatniki przełożyć do blendera i zmiksować na piasek. Dodać stopione masło i wymieszać, aż powstaną wilgotne okruchy. Masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy o średnicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno), wyrównać i docisnąć. Kruszonka: Do miski wsypać mąkę, dodać cukier, masło i rękoma zagnieść kruszonkę. Masa serowa: W misce ubić twaróg, cukier, cukier wanilinowy, jogurt i budyń na gładką masę. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. Gotową masę serową przełożyć na przygotowany spód i wyrównać. Na wierzchu ułożyć wiśnie
równomiernie posypać je kruszonką.
Piec w temp. 170 stopni przez około 80-90 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej całą noc. Smacznego :-)