Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy, delikatny wilgotny sernik z orzeźwiającymi wiśniami i chrupiącą kruszonką
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2695
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3909
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 755
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2695
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3909
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 755
Składniki
Spód: Herbatniki przełożyć do blendera i zmiksować na piasek. Dodać stopione masło i wymieszać, aż powstaną wilgotne okruchy. Masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy o średnicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno), wyrównać i docisnąć. Kruszonka: Do miski wsypać mąkę, dodać cukier, masło i rękoma zagnieść kruszonkę. Masa serowa: W misce ubić twaróg, cukier, cukier wanilinowy, jogurt i budyń na gładką masę. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. Gotową masę serową przełożyć na przygotowany spód i wyrównać. Na wierzchu ułożyć wiśnie
równomiernie posypać je kruszonką.
Piec w temp. 170 stopni przez około 80-90 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej całą noc. Smacznego :-)