Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy, delikatny wilgotny sernik z orzeźwiającymi wiśniami i chrupiącą kruszonką
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 396
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15098
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1829
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 396
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15098
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1829
Składniki
Spód: Herbatniki przełożyć do blendera i zmiksować na piasek. Dodać stopione masło i wymieszać, aż powstaną wilgotne okruchy. Masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy o średnicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno), wyrównać i docisnąć. Kruszonka: Do miski wsypać mąkę, dodać cukier, masło i rękoma zagnieść kruszonkę. Masa serowa: W misce ubić twaróg, cukier, cukier wanilinowy, jogurt i budyń na gładką masę. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. Gotową masę serową przełożyć na przygotowany spód i wyrównać. Na wierzchu ułożyć wiśnie
równomiernie posypać je kruszonką.
Piec w temp. 170 stopni przez około 80-90 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej całą noc. Smacznego :-)