Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prosty, smaczny sernik na zimno na biszkoptach, z wiśniami i galaretką. Sernik wyszedł bardzo smaczny i szybko został zjedzony.
tortownica, papier do pieczenia, mikser,
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 671
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 47
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 221
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 353
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4632
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 671
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 47
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 221
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 353
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4632
Składniki
Tortownicę o wymiarach 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia,(boków niczym nie smarujemy), następnie rozłożyć biszkopty. Galaretki cytrynowe rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do lekkiego stężenia. Z wiśni usunąć pestki. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Serek Mój Ulubiony przełożyć do miski, dodać cukier puder, cukier wanilinowy, zmiksować tylko do połączenia się składników. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i lekko przestudzić. Do przestudzonej ale płynnej żelatyny dodać 2 łyżki masy serowej, wymieszać. Tak przygotowaną żelatynę wolno, cienkim strumykiem wlać do pozostałej masy serowej i miksować mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać część wiśni bez pestek i wymieszać ponownie. Na koniec masę serową połączyć z ubitą śmietaną. Masę przelać do przygotowanej tortownicy i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Wyjąć ułożyć pozostałe wiśnie i zalać tężejącą galaretką. Ponownie włożyć do lodówki ,tym razem do całkowitego stężenia.