Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z dodatkiem aromatycznych wiśni na prostym spodzie z ciasteczek. Jest mocno serowy, nieprzesadnie słodki, przepyszny!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 63
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 797
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 63
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 797
Składniki
Masło rozpuścić. Ciastka bardzo drobno rozkruszyć (pomogłam sobie blenderem ;)). Dolać do nich 50 g rozpuszczonego masła i dokładnie wymieszać. Wysypać na dno formy (kwadratowej lub dużej okrągłej) i dognieść do dna. Włożyć foremkę do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 160°C. Twaróg, jajka, cukier, resztę masła i mąki wymieszać dokładnie trzepaczką. Wiśnie wydrylować. Na spód z ciasteczek wylać masę serową, na wierzchu ułożyć wiśnie i nieznacznie je zatopić w masie (ale niedużo, tak by były widoczne). Ja posypałam jeszcze odrobiną mąki z migdałów, ale jest to opcjonalne. :) Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 1 godzinę i 10 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, otworzyć drzwi piekarnika i zostawić sernik na 10 minut. Postawić ciasto na kratce do ostygnięcia. Najlepiej smakuje na drugi i trzeci dzień po schłodzeniu w lodówce. :D