Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4443
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 267
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13369
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2657
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4443
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 267
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13369
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2657
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem połowy cukru.
Ser, żółtka, śmietanę, pozostały cukier, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, olejek migdałowy umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać. Dodać pianę z białek i delikatnie połączyć. Przełożyć do formy 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 1 godzinę 40 min. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Śmietanę zagotować z cukrem. Gotować kilka minut, aż stanie się przeźroczysta. Wystudzić. Dodawać porcjami masło i ucierać.
Sernik przyciąć do właściwego wymiaru i wierzch posmarować pomadą. Część pomady włożyć do rękawa cukierniczego i zrobić wokół ozdobny wałeczek.
Z owoców kandyzowanych zrobić dekorację np. koguta.
Smacznego.