Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 59
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 59
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 677
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1699
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 59
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 59
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 677
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1699
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem połowy cukru.
Ser, żółtka, śmietanę, pozostały cukier, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, olejek migdałowy umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać. Dodać pianę z białek i delikatnie połączyć. Przełożyć do formy 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 1 godzinę 40 min. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Śmietanę zagotować z cukrem. Gotować kilka minut, aż stanie się przeźroczysta. Wystudzić. Dodawać porcjami masło i ucierać.
Sernik przyciąć do właściwego wymiaru i wierzch posmarować pomadą. Część pomady włożyć do rękawa cukierniczego i zrobić wokół ozdobny wałeczek.
Z owoców kandyzowanych zrobić dekorację np. koguta.
Smacznego.