Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć "zebra" troszkę mało widoczna, to ciasto ogólnie godne polecenia :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4613
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12446
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7068
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4613
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12446
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7068
Składniki
Ser miksować dodając po jednym jaju i części cukru. Na końcu dodać budyń i całość wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i wymieszać.
Prostokątną formę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać po łyżce ciasta jasnego i ciemnego. Piec w kąpieli wodnej (mniejszą formę wkładamy do większej wypełnionej do 1/3 wysokości wodą) przez ok. 60 min. w temp. 170 stopni, a następnie zmniejszamy do 150 i pieczemy jeszcze ok. 20 min.
Przed podaniem ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!