Do góry

Desery Przepis na:

Sernik zebra

Sernik zebra

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4819

Dodano:

Odsłon: 1133

Choć "zebra" troszkę mało widoczna, to ciasto ogólnie godne polecenia :)

Składniki

  • ser biały naturalny z wiaderka 1000 g
  • jaja 4 szt
  • cukier 2/3 szklanki
  • budyń waniliowy 1 szt
  • kakao 1 1/2 łyżki
  • cukier puder
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ser miksować dodając po jednym jaju i części cukru. Na końcu dodać budyń i całość wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i wymieszać.

  2. Prostokątną formę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać po łyżce ciasta jasnego i ciemnego. Piec w kąpieli wodnej (mniejszą formę wkładamy do większej wypełnionej do 1/3 wysokości wodą) przez ok. 60 min. w temp. 170 stopni, a następnie zmniejszamy do 150 i pieczemy jeszcze ok. 20 min.

  3. Przed podaniem ostudzić i posypać cukrem pudrem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń