Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć "zebra" troszkę mało widoczna, to ciasto ogólnie godne polecenia :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113034
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 407
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 744
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 560
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113034
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 407
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 744
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 560
Składniki
Ser miksować dodając po jednym jaju i części cukru. Na końcu dodać budyń i całość wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i wymieszać.
Prostokątną formę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać po łyżce ciasta jasnego i ciemnego. Piec w kąpieli wodnej (mniejszą formę wkładamy do większej wypełnionej do 1/3 wysokości wodą) przez ok. 60 min. w temp. 170 stopni, a następnie zmniejszamy do 150 i pieczemy jeszcze ok. 20 min.
Przed podaniem ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!