Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zebra na zimno smakuje równie dobrze jak na ciepło ;)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2137
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3268
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1331
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2073
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2137
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3268
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1331
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2073
Składniki
Galaretki agrestowe rozpuścić w szklance wrzątku, wiśniową wg przepisu na opakowaniu.
Dno okrągłej formy wyłożyć biszkoptami. Czekoladę rozpuścić razem z mlekiem w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Połączyć z serem. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w kąpieli wodnej.Do masy serowej przelać ostudzone galaretki agrestowe oraz zahartowana żelatynę, połączyć. Gotową masę podzielić na pół i do jednej części przełożyć czekoladę, wymieszać. Masy na przemian przelewać na biszkopty. Wierzch wyrównać i ciasto schować do lodówki.
Gdy masa stężeje, poukładać plasterki banana i zlać wiśniową galaretką. Na noc ciasto schować do lodówki. Smacznego!