Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zebra na zimno smakuje równie dobrze jak na ciepło ;)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10255
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2891
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1995
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 760
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10255
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2891
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1995
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 760
Składniki
Galaretki agrestowe rozpuścić w szklance wrzątku, wiśniową wg przepisu na opakowaniu.
Dno okrągłej formy wyłożyć biszkoptami. Czekoladę rozpuścić razem z mlekiem w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Połączyć z serem. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w kąpieli wodnej.Do masy serowej przelać ostudzone galaretki agrestowe oraz zahartowana żelatynę, połączyć. Gotową masę podzielić na pół i do jednej części przełożyć czekoladę, wymieszać. Masy na przemian przelewać na biszkopty. Wierzch wyrównać i ciasto schować do lodówki.
Gdy masa stężeje, poukładać plasterki banana i zlać wiśniową galaretką. Na noc ciasto schować do lodówki. Smacznego!