Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zebra na zimno smakuje równie dobrze jak na ciepło ;)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10416
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336753
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4294
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423654
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10416
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336753
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4294
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423654
Składniki
Galaretki agrestowe rozpuścić w szklance wrzątku, wiśniową wg przepisu na opakowaniu.
Dno okrągłej formy wyłożyć biszkoptami. Czekoladę rozpuścić razem z mlekiem w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Połączyć z serem. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w kąpieli wodnej.Do masy serowej przelać ostudzone galaretki agrestowe oraz zahartowana żelatynę, połączyć. Gotową masę podzielić na pół i do jednej części przełożyć czekoladę, wymieszać. Masy na przemian przelewać na biszkopty. Wierzch wyrównać i ciasto schować do lodówki.
Gdy masa stężeje, poukładać plasterki banana i zlać wiśniową galaretką. Na noc ciasto schować do lodówki. Smacznego!