Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3144
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 149
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 74
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3144
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 149
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 74
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Masa serowa: Do sera dodajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy i śmietanę. Miksujemy.
Do masy dodajemy mąkę ziemniaczaną i dalej miksujemy.
Białka ubijamy na sztywna pianę i dodajemy do masy serowej. Delikatnie mieszamy.
Ciasto: Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Do ubitych białek dodajemy olej, oranżadę, żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy.
Ciasto dzielimy na dwie połowy. Do jednej dodajemy kakao. Miksujemy.
Do drugiej rozmrożone, odcedzone z nadmiaru soku i zmiksowane blenderem maliny. Miksujemy.
Średniej wielkości blaszkę (moja to 3/4 wielkości dużej blaszki) wykładamy papierem do pieczenia. Na środku blaszki nakładamy 2 łyżki masy malinowej, na to jedną łyżkę masy kakaowej, a na nią masę serową. Czynność tę powtarzamy do wyczerpania składników.
Ciasto powinno się nam ładnie rozlać po całej blaszce. Tak przygotowane ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180'C przez około 50-60 minut.
Po upieczeniu wyłączamy piekarnik i uchylamy lekko drzwiczka i tak trzymamy sernik do całkowitego ostygnięcia. Ciasto po upieczeniu powinno mieć ładny brązowy kolor. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d