Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze się udaje - jest Obłędny dla mnie idealny - sernik czekolada nutella czego chcieć więcej ... ??
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14122
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1633
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16097
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6475
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14122
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1633
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16097
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6475
Składniki
KRUCHY SPÓD: Do wysokiej miski pokruszyć czekoladowe ciastka i herbatniki ręcznie a następnie potłuc pałką do konsystencji gruboziarnistego piasku ( ewentualnie przełożyć do woreczka i tłuc wałkiem) technika dowolna ;) następnie do tego dodać kopiate 4 łyżki nutelli oraz cynamon i dokładnie wymieszać na gładką masę. Przełożyć na blachę i ugnieść jednolity spód. wstawić do lodówki na ok 30 min ( w tym czasie przygotować masę serową )
MASA SEROWA baza: Ser ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę mikserem następnie ciągle miksując dodawać jajka, budyń, śmietanę.
Przygotować 3 miski i rozłożyć masę serową w stosunki 1:1:2 czyli ( chochla masy do 1 miski chochla masy do 2 miski i dwie chochle masy do 3 miski i tak do wyczerpania masy serowej.) Następnie- do pierwszej miski do masy serowej dodać rozpuszczoną i ostudzoną gorzką czekoladę miksować na gładki krem, do drugiej miski dodać resztę nutelli i zmiksować na gładki krem, 3 miska- część jest bez dodatków i tej ma być najwięcej.
Na spód wyciągnięty z lodówki wylewamy po kolei i równomiernie rozprowadzamy kolejno masy serowe - z gorzką czekoladą, z nutellą, samą serową bez dodatków,
Całość pieczemy pod przykryciem foli aluminiowej ok 1,5 godziny w 200 st. C następnie ściągamy folię wyłączamy piekarnik i pozwalamy ciastu ostygnąć w piekarniku takie jest gotowe do spożycia ale jest jeszcze lepsze zimne można potem trzymać w lodówce (ale nie jest to konieczne.)
Przepis jest na blachę o wym 28 x 28 lub tortownicę o tej samej średnicy. Życzę dobrej zabawy przy pieczeniu i jedzeniu ;) Smacznego