Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy do przygotowania deser, którego smak na długo zostaje w pamięci.
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 297
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 138
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 297
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 138
Składniki
150 ml mleka i budyń dokładnie wymieszać.
200 ml mleka zagotować na małym ogniu. Dodać do niego białą czekoladę, najlepiej połamaną w kostki, i dokładnie wymieszać do rozpuszczenia czekolady i połączenia składników.
Do mleka z czekoladą dodać budyń wymieszany z mlekiem i zagotować ciągle mieszając.
Całość odstawić do wystudzenia.
Mleczną lub gorzka czekoladę zetrzeć na tarce.
Wystudzony budyń zmiksować.
Dodać mascarpone i ponownie dokładnie zmiksować.
Dodać twaróg oraz cukier puder i miksować do połączenia składników.
Na dno pucharków nałożyć po 2-3 łyżki przygotowanego kremu sernikowego, aby zużyć połowę całości.
Posypać startą czekoladą.
Ponownie nałożyć warstwę kremu i posypać startą czekoladą.
Odstawić do lodówki do schłodzenia.
Przed podaniem udekorować owocami.