Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy do przygotowania deser, którego smak na długo zostaje w pamięci.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3855
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 995
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3855
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 995
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
150 ml mleka i budyń dokładnie wymieszać.
200 ml mleka zagotować na małym ogniu. Dodać do niego białą czekoladę, najlepiej połamaną w kostki, i dokładnie wymieszać do rozpuszczenia czekolady i połączenia składników.
Do mleka z czekoladą dodać budyń wymieszany z mlekiem i zagotować ciągle mieszając.
Całość odstawić do wystudzenia.
Mleczną lub gorzka czekoladę zetrzeć na tarce.
Wystudzony budyń zmiksować.
Dodać mascarpone i ponownie dokładnie zmiksować.
Dodać twaróg oraz cukier puder i miksować do połączenia składników.
Na dno pucharków nałożyć po 2-3 łyżki przygotowanego kremu sernikowego, aby zużyć połowę całości.
Posypać startą czekoladą.
Ponownie nałożyć warstwę kremu i posypać startą czekoladą.
Odstawić do lodówki do schłodzenia.
Przed podaniem udekorować owocami.