Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwie nie mogłem zdecydować się jakie ciasto mam zrobić. I jedno, i drugie bardzo lubię. Na szczęście z pomocą przyszedł mi mikser! Tutaj bardzo mnie zaskoczył! Wziął i się sp... znaczy, zepsuł! No przecież mnie i ten na ha, i ten od jasności mnie nagle strzelił! Cóż było począć (nieskalanie się nie dało)? Wziąłem tedy mikser ręczny w moją sprawną dłoń i jak cudowny dj zacząłem miksować wszystkie składniki :P Tak poszedłem na skróty i wyszło super ciacho ;) Polecam wasz kuchenny dj Arek Gie :P
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 126
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 260
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23549
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 318
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 126
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 260
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23549
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 318
Składniki
Blaszkę (20x20) wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy herbatniki. Jabłka obieramy, kroimy na większe kawałki. Umieszczamy w garnku, dolewamy wodę, dodajemy cynamon i cukier, prażymy na dużym ogniu (15-20 minut). W międzyczasie wsypujemy dwie galaretki cytrynowe, dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na herbatniki. Ser, żółtka, cukier waniliowy i budyń miksujemy na gładką masę. Następnie cienkim strumieniem wlewamy olej (cały czas miksujemy). Kolejno wsypujemy (po łyżce) mleko w proszku, dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Po ubiciu (cały czas miksując) partiami wsypujemy cukier. Ubijamy do momentu kiedy piana będzie sztywna i lśniąca. Do ubitej piany dodajemy na przemian, masę serową i mleko. Mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki. Masę wylewamy na uprażone jabłka. Pieczemy 55 minut w temperaturze 180°C. Jeśli góra zacznie za bardzo zaczyna się przypiekać, nad blaszkę z ciastem wsuwamy dużą blachę od piekarnika. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, studzimy.