Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli sera i maku to ciasto w sam raz, gdyż połączenie sera i maku daje wspaniały smak.
Wykonanie:
1. Mak: należy wcześniej zaparzyć, następnie zmielić dwu- lub trzykrotnie. Do zmielonego maku dodajemy cukier drobny do wypieków, żółtka, masło, rodzynki i skórkę pomarańczową. Wszystko dokładnie, dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
2. Ciasto: ucieramy masło z żółtkami i cukrem, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, pianę z białek i mieszamy.
Przekładamy ciasto na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
3. Ser: przekładamy do miski, dodajemy żółtka, cukier, masło i miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, pianę z białek, namoczone wcześniej rodzynki i delikatnie mieszamy.
4. Na spód w formie wykładamy masę makową, następnie wykładamy masę serową i wyrównujemy.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez 50 minut. Uchylamy drzwiczki piekarnika i zostawiamy placek do lekkiego przestudzenia, po czym wyjmujemy i dekorujemy, polewając roztopioną czekoladą.
Smacznego!
Z połączenia sera z makiem, powstało łatwe do przygotowania, bardzo smaczne,...
Odsłon: 75951
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1902
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 226
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 179
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 255
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 100
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1902
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 226
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 179
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 255
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 100
Składniki
Wykonanie: 1. Mak: należy wcześniej zaparzyć, następnie zmielić dwu- lub trzykrotnie. Do zmielonego maku dodajemy cukier drobny do wypieków, żółtka, masło, rodzynki i skórkę pomarańczową. Wszystko dokładnie, dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. 2. Ciasto: ucieramy masło z żółtkami i cukrem, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, pianę z białek i mieszamy. Przekładamy ciasto na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 3. Ser: przekładamy do miski, dodajemy żółtka, cukier, masło i miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, pianę z białek, namoczone wcześniej rodzynki i delikatnie mieszamy. 4. Na spód w formie wykładamy masę makową, następnie wykładamy masę serową i wyrównujemy. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez 50 minut. Uchylamy drzwiczki piekarnika i zostawiamy placek do lekkiego przestudzenia, po czym wyjmujemy i dekorujemy, polewając roztopioną czekoladą. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Afrodyta
Desery
Rogale z pysznym nadzieniem.
Desery
Deser Chia z porzeczkami
Desery
Monoporcja maycha latte -naturalny, zdrowy energetyk
Ciasto Afrodyta
Nieco zmodyfikowany przepis siostry Anastazji na przepyszne ciasto Afrodyta....
Odsłon: 13
Rogale z pysznym nadzieniem.
Ekspresowe rogaliki z francuskiego ciasta z pysznym nadzieniem z białego maku...
Odsłon: 26