Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, prosty w przygotowaniu seromakowiec
Blacha 24 X 32 cm, papier do pieczenia
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 193
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 480
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 193
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 480
Składniki
Blachę 24 X 32 cm wyścielam papierem do pieczenia. Herbatniki rozdrabniam w melakserze, a masło roztapiam i studzę. Herbatniki mieszam z masłem i przenoszę na spód blachy równomiernie rozprowadzając.
Przygotowuję masę makową: masę makową mieszam z jajkiem oraz kaszą manną. Następnie dodaję mix bakalii oraz gorzką czekoladę i ponownie mieszam. Masę przekładam na spód z herbatników i równomiernie rozprowadzam.
Przygotowuję masę serową: jajka miksuję z cukrem oraz cukrem waniliowym przez około 5 minut. Po tym czasie dodaję stopniowo do masy twaróg sernikowy miksując około 7 minut na średnich obrotach miksera. Po tym czasie do masy dodaję budynie oraz gęsty jogurt naturalny i miksuję jeszcze 4 minuty. Masę serową rozprowadzam na masie makowej.
Na dnie piekarnika kładę keksówkę z napełnioną do połowy wrzącą wodą. Ciasto wkładam do nagrzanego do 180 stopni (opcja góra-dół) piekarnika i piekę przez około 55 minut. Po tym czasie lekko uchylam piekarnik, ciasto całkowicie ostudzam i wkładam na przynajmniej 12 godzin do lodówki. Smacznego!