Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego niż wszędobylskie pączki czy faworki. Wspaniałe ciasteczka, które robi się szybko i bardzo fajnie :-) Bazą ciasta jest ser biały, ciasto pięknie się zagniata, nie klei się. Po upieczeniu jest trochę jak ciasto francuskie :-)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1198
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1198
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Wszystkie składniki ciasta dajemy do miski i zagniatamy ciasto. Zagniata się bardzo łatwo i przyjemnie :-)
Gdyby ciasto się kleiło należy podsypać mąką. Ciasto wałkujemy na grubość około 4 mm, kroimy na kwadraty Następnie na kwadrat nakładamy nadzienie (po przekątnej)
*Aby łatwiej nam było dawać nadzienie polecam marmoladę dać do szprycy. Jest dużo łatwiej niż łyżeczką. Następnie sklejamy przeciwległe boki kwadratu.Ważne by dobrze je skleić, tak by ciasteczka nie rozkleiły się w pieczeniu :-) Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , smarujemy roztrzepanym jajkiem Pieczemy około 10 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.
Ostudzone ciasteczka oprószamy cukrem pudrem.