Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może trochę pracochłonny ale jaki smak!!!!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Z mąki, 1,5 kostki margaryny, 1,5 szkl cukru,3 jaj, 2 żółtek, proszku do pieczenia i szczypty soli zagnieść ciasto, podzielić na 3 części i upiec najlepiej dzień wcześniej.
Ser zemleć. Ubić 3 białka, dodać 3 żółtka i 1 szkl cukru. Ucierając, dodać roztopioną i wystudzoną margarynę (masło) 0,5 kostki, ser i ok. szklanki mleka. Utarty ser włożyć do garnka i zagotować, ciągle mieszając. 2 budynie rozpuścić w pozostałym mleku, wlać i zagotować z serem. Gorącą masę serową wyłożyć na 1 placek i przykryć drugim.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i usmażyć z cukrem- 0,5 szkl. Jeżeli jabłka są słodkie to cukru może być mniej. Galaretkę wsypać pod koniec smażenia jabłek i wymieszać. Gorące jabłka wyłożyć na placek i przykryć następnym.
Wierzch ciasta polać polewą czekoladową.
Przepis zaczerpnięty z dodatku do Poradnika Domowego "Serniki". Zmniejszyłam tylko ilość cukru w serze i jabłkach. Sprawdzony!!! Pycha !!! Polecam!!!!