Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mi osobiście najbardziej smakują jeszcze ciepłe, wtedy są super mięciutkie. Mało pracy a jakie smaczne do kawy czy herbaty albo nawet do mleka dla każdego łasucha.
Brzoskwinie osączyć z soku i pokroić na nie za grube cząstki.
Margarynę stopić i przestudzić.
Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać.
Do margaryny wlać mleko, wymieszać i wlać do miski z suchymi składnikami.
Wymieszać ( powstanie coś jakby kruszonka ), potem dodać twaróg i wymieszać mikserem.
Następnie na podsypany mąką blat wyłożyć ciasto i chwilę zagniatać aż będzie fajnie elastyczne i miękkie.
Ciasto dzielić na porcje, wałkować na placki ( nie za cienkie, nie za grube ) i szklanką wycinać kółka.
Na brzegu kółka kłaść kawałek brzoskwini i zakładać drugą częścią kółeczka.
Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Upieczone posypać cukrem pudrem.
Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.
Rewelacyjne ciasto z makiem, wilgotne i aromatyczne.
Odsłon: 1445
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 134
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 48
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 117
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 213
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 134
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 48
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 117
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 213
Składniki
Brzoskwinie osączyć z soku i pokroić na nie za grube cząstki. Margarynę stopić i przestudzić. Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać. Do margaryny wlać mleko, wymieszać i wlać do miski z suchymi składnikami. Wymieszać ( powstanie coś jakby kruszonka ), potem dodać twaróg i wymieszać mikserem. Następnie na podsypany mąką blat wyłożyć ciasto i chwilę zagniatać aż będzie fajnie elastyczne i miękkie. Ciasto dzielić na porcje, wałkować na placki ( nie za cienkie, nie za grube ) i szklanką wycinać kółka. Na brzegu kółka kłaść kawałek brzoskwini i zakładać drugą częścią kółeczka. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczone posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.
Przepisy Desery
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 134
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 213