Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super słodkość dla dzieci i nie tylko
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 472
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16706
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 399
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 472
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16706
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 399
Składniki
wykonanie:Sezam uprażyć na złoto na suchej patelni(uważać aby nie przypalić bo będzie gorycz).Do garnka wlać wodę i dodać cukier,roztopić cały cukier na płynną masę.Dodać miód i masło,wymieszać,dodać sezam,wymieszać ,smażyć na gazie do momentu zbrązowienia(cały czas mieszając) oraz gdy masa zacznie tężeć.Masę już gotową wyłożyć na papier do pieczenia,przykryć drugim papierem,rozwałkować(grubość dowolna).Zdjąć papier z wierzchu i jeszcze ciepłe pokroić puki całkiem zastygnie.