Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super słodkość dla dzieci i nie tylko
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 923
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 923
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
wykonanie:Sezam uprażyć na złoto na suchej patelni(uważać aby nie przypalić bo będzie gorycz).Do garnka wlać wodę i dodać cukier,roztopić cały cukier na płynną masę.Dodać miód i masło,wymieszać,dodać sezam,wymieszać ,smażyć na gazie do momentu zbrązowienia(cały czas mieszając) oraz gdy masa zacznie tężeć.Masę już gotową wyłożyć na papier do pieczenia,przykryć drugim papierem,rozwałkować(grubość dowolna).Zdjąć papier z wierzchu i jeszcze ciepłe pokroić puki całkiem zastygnie.