Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super słodkość dla dzieci i nie tylko
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
wykonanie:Sezam uprażyć na złoto na suchej patelni(uważać aby nie przypalić bo będzie gorycz).Do garnka wlać wodę i dodać cukier,roztopić cały cukier na płynną masę.Dodać miód i masło,wymieszać,dodać sezam,wymieszać ,smażyć na gazie do momentu zbrązowienia(cały czas mieszając) oraz gdy masa zacznie tężeć.Masę już gotową wyłożyć na papier do pieczenia,przykryć drugim papierem,rozwałkować(grubość dowolna).Zdjąć papier z wierzchu i jeszcze ciepłe pokroić puki całkiem zastygnie.