Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne sezamowe ciastka z prawdziwym smakiem Indii. Feeria smaków i kontrastów.
Składniki
Wychodzi 20 sporych ciastek. Wszystkie składniki przy użyciu robota kuchennego miksujemy do uzyskania jednolitej gładkiej masy.
Gotowe ciasto wałkujemy na grubość 1/2 do 3-4 cm i wykrawamy dowolne wzory.
Ciastka przekładamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i pieczemy w 180 C około 11-14 minut.
Same w sobie są wyśmienite, ale można je też polukrować : cukier puder + sok z limonki.
Przepisy Desery
Desery
Babka drożdżowa z rodzynkami
Desery
Biszkopt z musem jabłkowym kremem i galaretkami
Desery
Błyskawiczna babka na oleju
Desery
Babka piernikowa
Babka drożdżowa z rodzynkami
Klasyczne, delikatne ciasto drożdżowe o cytrynowym aromacie, z dużą ilością r...
Odsłon: 91
Biszkopt z musem jabłkowym kremem i galaretkami
Moja dzisiejsze ciasto może wydać się pracochłonne, ale zapewniam Was jest ba...
Odsłon: 309