Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne sezamowe ciastka z prawdziwym smakiem Indii. Feeria smaków i kontrastów.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 56
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 561
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 124
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 56
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 561
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 124
Składniki
Wychodzi 20 sporych ciastek. Wszystkie składniki przy użyciu robota kuchennego miksujemy do uzyskania jednolitej gładkiej masy.
Gotowe ciasto wałkujemy na grubość 1/2 do 3-4 cm i wykrawamy dowolne wzory.
Ciastka przekładamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i pieczemy w 180 C około 11-14 minut.
Same w sobie są wyśmienite, ale można je też polukrować : cukier puder + sok z limonki.