Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne sezamowe ciastka z prawdziwym smakiem Indii. Feeria smaków i kontrastów.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8150
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8150
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Składniki
Wychodzi 20 sporych ciastek. Wszystkie składniki przy użyciu robota kuchennego miksujemy do uzyskania jednolitej gładkiej masy.
Gotowe ciasto wałkujemy na grubość 1/2 do 3-4 cm i wykrawamy dowolne wzory.
Ciastka przekładamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i pieczemy w 180 C około 11-14 minut.
Same w sobie są wyśmienite, ale można je też polukrować : cukier puder + sok z limonki.