Do góry

Desery Przepis na:

Sezamowe ciastka z Tandoori Masala

Sezamowe ciastka z Tandoori  Masala

Autor:

Przepisów i artykułów: 573 Ocena: 10265

Dodano:

Odsłon: 2023

Rewelacyjne sezamowe ciastka z prawdziwym smakiem Indii. Feeria smaków i kontrastów.

Składniki

  • mąka pszenna 150 g
  • sezam 30 g
  • cukier puder 45 g
  • zimne masło lub margaryna 100 g
  • cukier z wanilią 1/2 łyżeczki
  • Przyprawa Tandoori Masala 1 łyżeczka
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wychodzi 20 sporych ciastek.
    Wszystkie składniki przy użyciu robota kuchennego miksujemy do uzyskania jednolitej gładkiej masy.

  2. Gotowe ciasto wałkujemy na grubość 1/2 do 3-4 cm i wykrawamy dowolne wzory.

  3. Ciastka przekładamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i pieczemy w 180 C około 11-14 minut.

  4. Same w sobie są wyśmienite, ale można je też polukrować : cukier puder + sok z limonki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 lutego Super ciacha, a ten zapach podczas pieczenia bezcenny. Pychotka :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

KORAL 02 lutego :) Też tak czasami myślę jak tu schudnąć.....
A wiosna kiedyś przyjdzie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 02 lutego I jak tu schudnac, przy takich smakolykach :-) Cudo :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń