Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne sezamowe ciastka z prawdziwym smakiem Indii. Feeria smaków i kontrastów.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 207
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 207
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Składniki
Wychodzi 20 sporych ciastek. Wszystkie składniki przy użyciu robota kuchennego miksujemy do uzyskania jednolitej gładkiej masy.
Gotowe ciasto wałkujemy na grubość 1/2 do 3-4 cm i wykrawamy dowolne wzory.
Ciastka przekładamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i pieczemy w 180 C około 11-14 minut.
Same w sobie są wyśmienite, ale można je też polukrować : cukier puder + sok z limonki.